Marja Mökö Forsén Landskapsvalet 2022 – Tillgänglighet för alla

21.12.2021 Maj-Lis, pensionär/eläkeläinen

Maj-Lis, pensionär

Vad tycker du är viktigt då du tänker på tillgängligt service inom vården?

 • Servicen ska vara nära till hands, i den egna kommunen
 • speciellt åldringsvården sku man behöva satsa på: det behövs mera platser för seniorer. Det är bra om man kan bo hemma om man själv så vill, men man sku behöva ha en regel att alla som fyllt 80 eller speciellt de som fyllt 90 skulle få plats i ett servicehem då de vill. Det finns de seniorer som bor ensamma hemma, har sina barn eller kanske granne som tittar till alltid nu som då. Men de saknar sällskap och saknar service och trygghet.
 • Servicen ska fortsätta fungera som hittills, oavsett om det är kommunalt eller privat instans som sköter om att erbjuda tjänster.
(Jos haluat nähdä videon tekstitettynä, klikkaa videon vasemmassa alareunassa olevaa ”Katso” -painiketta, ja video avautuu tekstitettynä. Ifall du vill se den finska texten på videon, klicka på ”Katso” så kommer videon fram med textning.)

Maj-Lis, eläkeläinen

Mikä Sinun mielestäsi on tärkeää kun ajattelet hoivapalveluiden saavutettavuutta?

 • Palvelut pitää löytyä läheltä, omasta kotikunnasta
 • Erityisesti vanhustenhoitoon täytyy panostaa: seniorit tarvitsevat enemmän hoitopaikkoja. On toki hyvä saada asua kotona, jos henkilö niin toivoo, mutta pitäisi olla joku sääntö, että 80 vuotta täyttäneet tai erityisesti 90 vuotta täyttäneet saisivat paikan hoitokodissa siinä vaiheessa, kun sitä itse haluavat ja tarvitsevat. Tällä hetkellä on senioreita, jotka asuvat yksin kotona, lapset tai naapurit käyvät heitä katsomassa ajoittain, mutta heiltä puuttuu jatkuvaa seuraa, palveluita ja turvallisuutta.
 • Palveluiden täytyy jatkua kuten tähänkin asti, riippumatta siitä onko palveluntuottaja kunnallinen vai yksityinen taho.

Maj-Lis, penzioner

 Šta vi mislite da je važno kada razmišljate o pristupačnim zdravstvenim uslugama?

 • Služba u vlastitoj općini bi trebala biti blizu.
 • Posebno bi trebalo ulagati u njegu starijih: potrebno je više mjesta za seniore. Dobro je ako možete živjeti u svom domu ako tako želite, ali trebalo bi da imamo pravilo da svi koji su navršili 80 godina života ili naročito oni koji su navršili 90 dobiju mjesto u domu ako to žele. Postoje seniori koji žive sami kući, imaju vlastitu djecu ili možda nekog susjeda koji ih obiđe nekad. Ali im nedostaje društvo i nedostaje im usluga i sigurnost.  
 • Usluge bi trebale da nastave funkcionisati kao i do sad, bez obzira dali je rijeć o komunalnom ili privatnom tijelu koji se brine o pružanju usluga.

Maj-Lis, đã nghỉ hưu

Bạn nghĩ điều gì là quan trọng khi nghĩ về dịch vụ sẵn có trong chăm sóc sức khỏe?

 • Dịch vụ phải gần tầm tay, trong thành phố của riêng bạn
 • Đặc biệt là chăm sóc người già, bạn nên đầu tư vào: cần có nhiều chỗ hơn cho người cao tuổi. Sẽ rất tốt nếu bạn có thể sống ở nhà nếu bạn muốn, nhưng bạn nên có một quy tắc rằng tất cả những người đã bước sang tuổi 80 hoặc đặc biệt là những người đã bước sang tuổi 90 nên có được một chỗ trong một ngôi nhà dịch vụ khi họ muốn. Có những người cao niên sống một mình ở nhà, có con cái của họ hoặc có thể là một người hàng xóm luôn theo dõi bây giờ và khi đó. Nhưng họ thiếu người bầu bạn, thiếu dịch vụ và an ninh.
 • Dịch vụ sẽ tiếp tục hoạt động như trước đây, bất kể đó là cơ quan thành phố hay tư nhân đảm nhận việc cung cấp dịch vụ.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *